Παπανικολάου Ευάγγελος
& Συνεργάτες


Δικηγορικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη


ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το γραφείο μας, άρτια οργανωμένο και με απόλυτη προσοχή και επιμέλεια επί των υποθέσεων που αφορούν ακίνητα, σας προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε, έχοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξη ομάδας εξαιρετικών επιστημόνων που μπορούν να συνδράμουν αν χρειαστεί όπως συμβολαιογράφος, πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος ακινήτων και έμπειρος λογιστής. Για εμάς η διασφάλιση της περιουσίας σας αποτελεί πράξη ευθύνης στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο!

Σας είμαστε απαραίτητοι στις εξής ενδεικτικές περιπτώσεις:
• Κατά την περίοδο δήλωσης των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο.
• Κατά την περίοδο των ενστάσεων και των αναρτήσεων.
• Όταν το δικαίωμά σας έχει εσφαλμένα δηλωθεί ή αποτυπωθεί στο Κτηματολόγιο.
• Το ακίνητό σας έχει καταγραφεί στο Κτηματολόγιο ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη» – Υποβολή Αίτησης Διόρθωσης Προδήλου Σφάλματος ή άσκηση αγωγής ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων, ανάλογα με την κρινόμενη κάθε φορά περίπτωση .

Επειδή λοιπόν το Κτηματολόγιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια, εμείς είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την περίπτωσή σας, όσο δύσκολη, περίπλοκη ή ιδιαίτερη μπορεί να είναι. Διασφαλίζουμε πλήρως τα δικαιώματά σας, εξασφαλίζοντας την ακίνητη ιδιοκτησίας σας!

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το σύνολο των Γραφείων Κτηματογράφησης της χώρας, προκειμένου να δεχθούν όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει έως τώρα την ιδιοκτησία τους. Στα Γραφεία Κτηματογράφησης τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών, όπως αυτά περιγράφονται λεπτομερώς στις Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Το τελευταίο διάστημα και λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η κίνηση στα Γραφεία Κτηματογράφησης μειώθηκε αισθητά, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής δηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το ελληνικό κτηματολόγιο καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα.

Επίσης, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι, αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας, μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δε δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά τη θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Όσοι πολίτες, όμως, σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δε θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.